Kiểm tra miễn phíĐăng ký kiểm tra và tư vấn miễn phí

Bài luận tiếng anh về giữ gìn sức khoẻ


Modern society with a fast pace of life makes it easy to generate bad habits that repeat over and over in everyday life, such as unbalanced diet, lack of exercise, psychological imbalance… This is a common cause of hypertension, dyslipidemia, diabetes, obesity, and even cancer. Therefore, the secret of Japanese healthy life is to change bad habits every day. Let’s follow the basic rules of Japanese people to improve your health every day.

Diverse dishes

One of the secrets of healthy Japanese people is a scientific diet that helps the human’s body develops balance, preventing many dangerous diseases and increasing life expectancy. Their scientific diet is the diversity of foods that contain high nutritional contents, such as green vegetables, fruits, beans, fishes…

Japanese especially like eating fish. Every year, they consume nearly 10% of the world’s fish food, although their population is only 2%, that statistic means that every Japanese citizen eats five times more fish than other people in the world. Fish is rich in protein, without excess energy to help avoid the risk of cardiovascular disease and is rich in Omega 3- very good for the skin.

Japanese use almost all of the fresh ingredients in food processing. This also often uses simple methods, such as steaming, sautéing, stewing, baking to keep the fresh taste and nutrients. Remember to limit fat absorption from the food into the body.

Bài luận tiếng anh về giữ gìn sức khoẻ
Bài luận tiếng anh về giữ gìn sức khoẻ

Keep quiet, know how to forget

The Japanese have the principle of forgetting, regardless of what should not be left in the mind, placed heavily on the head. Do not calculate with anyone; you should not calculate anything, never fear being lost; learn how to brave and to throw away things that are not yours; happy to help others; live happily and naturally. My inner mentality is always in a pure state. Do not let anything obsessive in your heart.

Japanese also enjoy time by drinking tea: “Chanoyu” is not only merely a tea-drinking hobby, but it is also an effective mean to purify the soul by mixing with nature, cultivating the mind, nurturing and attaining enlightenment.

Bài luận tiếng anh về việc bảo vệ sức khoẻ (Dịch)

Xã hội hiện đại cùng nhịp sống gấp gáp khiến chúng ta rất dễ dàng phát sinh các thói quen không tốt. Điều đáng nói là nó được lặp đi lặp lại trong sinh hoạt thường ngày như chế độ ăn không cân bằng, thiếu vận động, mất cân bằng tâm lý…Đây là nguyên nhân phổ biến gây nên các bệnh nguy hiểm cho tính mạng con người. Do đó, bí quyết sống khỏe của người Nhật -hiện đang được nhiều nước học tập- là thay đổi thói quen xấu hàng ngày. Hãy tìm hiểu và tuân thủ theo các nguyên tắc căn bản của xứ sở này để cải thiện sức khỏe mỗi ngày.

Một trong những bí quyết sống khỏe của nhiều người,, trong đó có người Nhật là chế độ ăn khoa học giúp cơ thể phát triển cân bằng, phòng ngừa được nhiều bệnh nguy hiểm và tăng tuổi thọ. Chế độ ăn khoa học được hiểu chính là lựa chọn bữa ăn có sự đa dạng về các món ăn chứa hàm lượng dinh dưỡng cao. Những yêu cầu thường là phải có các loại rau xanh, trái cây, các loại đậu, cá…

Người Nhật đặc biệt ưa chuộng cá. Thống kê hàng năm, họ tiêu thụ gần 10% thực phẩm cá của thế giới mặc dù dân số của họ chỉ chiếm 2%. Con số cho thấy mỗi người dân Nhật ăn cá gấp 5 lần so với người dân khác trên thế giới. Khoa học chứng minh thịt cá rất giàu protein, không có năng lượng dư thừa giúp tránh được nguy cơ mắc bệnh tim mạch và rất giàu omega 3, rất tốt cho da…

Người Nhật sử dụng các nguyên liệu tươi trong hầu hết các bữa ăn cũng như trong chế biến món ăn. Nói về phương thức chế biến thức ăn của người Nhật họ sử dụng những phương pháp đơn giản nhất với mục đích mang sự tưởi ngon nhất cho bữa ăn như hấp, áp chảo, hầm, nướng

Người Nhật có quan niệm về cuộc sống cũng rất đặc biệt. Họ sống với nguyên tắc biết quên đi, không nên để lại trong tâm, đặt nặng trong đầu. Tâm lý nội tại của bản thân lúc nào cũng luôn giữ ở trạng thái thoải mái nhất. Điều này cũng tác dụng không nhỏ tới việc cải thiện sức khỏe.

Người Nhật có một bản sắc riêng của mình trong việc uống trà mà thế giới đã gọi thành tên Trà Đạo. Trà đạo vốn đã nổi tiếng từ lâu. Bởi nó không đơn thuần là phép tắc uống trà mà là một phương tiện cực kỳ đắc lực trong việc nhằm làm trong sạch tâm hồn bằng cách hòa mình với thiên nhiên, tu tĩnh tâm.

Xem thêm: Bài luận tiếng anh về tết cổ truyền


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *